Training

5 leukste wandelroutes in Barneveld

Zoals we al in veel blogs hebben behandelt is wandelen enorm bevorderlijk voor je fysieke- en geestelijke gezondheid.

Wandelen kan je helpen bij je rust, voor je verbranding of tegen ouderdom! Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de 5 beste wandelroutes in Barneveld en omgeving. Zo kan je een route kiezen die bij jouw niveau past, voor de meeste routes zijn er ook meerdere opties om het langer of korter te maken. 

 

Kootwijk

Rondom Kootwijk zijn er enorm veel mooie wandelroutes te vinden met zowel verharde paden als zandpaden. De lange weg tussen de bossige gebieden door biedt overal mogelijkheden om een route te kiezen en op ieder punt kan je terugkeren richting de grote weg of je start locatie. Hierdoor is het makkelijk om de lengte van je wandeling zelf te bepalen. 

Kootwijkerzand

Wandelroute barneveld

Aan de ene zijde hebben we Kootwijkerzand. Hier is een hoge kijktoren te vinden. Kootwijkerzand is een grote open zandvlakte met allerlei routes er door en omheen. Het enige nadeel is dat dit geen verharde route is. 

Kootwijkerzand

Boswachterspad

Wandelroute barneveld

Aan de andere zijde van de weg vind je routes door het bos. Een groot deel van deze routes wordt gebruikt als fietspad en zijn dus verhard. Ideaal voor de mensen die wat slechter te been zijn om een kleine wandeling te maken door het natuurgebied. Zeker rondom zonsopkomst en zonsondergang is het hier super, je komt bijna elke wandeling wel wilde dieren tegen. (Let wel, tijdens zonsondergang is het niet toegestaan om hier te wandelen)

Boswachterspad barneveld

 

Loofles

Wandelroutes barneveld

Loofles is een klein meertje omringd door een wandelroute, ook verder het bos in zijn nog allerlei routes te kiezen van alle lengtes. Een rondje om het meertje heen is zo gebeurd. Het is dus zowel geschikt voor een korte wandeling als voor de langere stukken. 

Loofles

Schaffelaarbos

Wandelroutes barneveld

Ook in ons eigen kleine dorpje zijn nog mooie routes te vinden. Rondom de koewei zijn er allerlei bossige routes te vinden, daarnaast is er midden in het bos een groot open veld om even uit te rusten of te picknicken. In het gebied is nog van alles te zien zoals tuinen en een boerderijtje, kinderen meenemen kan dus prima! Het is geschikt voor bijna alle niveau’s, een rondje om het water heen is een klein half uurtje wandelen, je kan er ook voor kiezen om verder het gebied in te gaan waar je ruim een uur kan rond wandelen. 

Schaffelaarse bos

Hoevelakense beek

Wandelroutes barneveld

Voor de route van de Hoevelakense beek hebben we gekozen voor het stuk achterom Voorthuizen, de beek loopt nog helemaal door tot in Terschuur voor de echte fanatiekeling. De route op de afbeelding is al ongeveer 3,5KM en je zou nog terug kunnen lopen door het dorpje heen wat een totaal geeft van iets meer dan 7KM. Begin je vanuit Terschuur tot aan het einde van Voorthuizen en terug dan ga je ruimschoots over de 10 kilometer. 

De gehele wandeling is langs de beek zelf, hier zit een onverhard wandelpad naast, niet ideaal voor mensen die slecht ter been zijn. Het grote voordeel is wel dat de wandeling middenin de weilanden is en je bijna geen auto of fietser tegenkomt. Ook qua wandelaars is het hier over het algemeen wat rustiger, perfect voor als je de rust wil opzoeken!

Hoevelakense beek

 

Klompenpad 

Wandelroutes barneveld

Er zijn in gemeente Barneveld allerlei verschillende routes van het klompenpad. Alle routes zijn wel wat langer, richting de 10KM. Alle routes zijn rondom natuurgebieden en de routes staan allen volledig uitgeschreven met de afstanden erbij. Op zoek naar een leuke wandeling over het klompenpad? Neem dan een een kijkje hier

Klompenpad barneveld

 

Maak een kennismakings- afspraak

Voor jouw eerste afspraak op weg naar een gezondere leefstijl of meer informatie over onze diensten.