Wat is Personal Training
Heb ik baat bij een Personal Trainer?
Wanneer doe je er goed aan om te beginnen met personal training. Heeft het voor jou een meerwaarde of is het geldverspilling. Wat mag je allemaal verwachten van een trainer en waar moet je op letten bij een intakegesprek. Al deze vragen hopen wij in dit artikel te beantwoorden!
Heb je moeite om het trainen zelfstandig op te pakken of weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan eens een kijkje op bij ons aanbod!
“EEN COACH HELPT JE ZIEN WAT JE ZELF NIET KAN ZIEN”
Een personal trainer klinkt altijd als een luxe, maar is dat het nog wel? Wat zijn nu de voordelen van een trainer en wanneer is het misschien voor jou een goede keuze?
Ook wij bieden personal training in Barneveld aan, uit ervaring blijkt dat de gemiddelde mens hier resultaten mee kan halen die zelfstandig vaak onmogelijk zijn. Vooral op het gebied van prestatie en gewichtsverlies. Er zijn maar weinig mensen die zelfstandig permanent gewichtsverlies kunnen behalen.
Wat doet een Personal Trainer
Een personal trainer helpt je met het behalen van een gezondheidsgerelateerde doelstelling. Dit kan van alles zijn:
✔ Fitter worden
✔ Gewichtsverlies
✔ Shapen
✔ Kracht opbouwen
✔ Spiermassa verhogen
✔ Preventieve gezondheidszorg
✔ Verbeteren van gezondheid
✔ Verminderen van klachten vanuit een ziektebeeld
✔ Gewrichtsklachten verminderen
✔ Sportspecifieke doelstellingen
Intensieve coaching
Wij gebruiken een breed scala aan coaching om een doel te behalen en te behouden. Soms zit het probleem ergens anders dan je zou denken. Zo nu en dan komt het voor dat mensen bijvoorbeeld door enorme slaaptekorten moeite hebben met afvallen. Wij brengen alles in kaart en helpen je om alles weer op de rit te krijgen. Onze coaching kent 6 hoofdpunten die nauw met elkaar samenhangen:
✔ Slaap
✔ Stressmanagement
✔ Voeding
✔ Training
✔ Herstel
✔ Overleg met derden (huisarts, fysio)
Wanneer heeft Personal Training toegevoegde waarde?
Een trainer bekijkt het totale plaatje van buitenaf, het is vaak lastig om zelf dingen te relativeren. Door samen gesprekken te voeren over meetresultaten, trainingen en voedingsrapporten kan je veel meer inzicht krijgen in je huidige situatie.
Daarnaast helpt een trainer je om niet alleen resultaat te halen, maar dit ook vast te houden. Enorm veel mensen krijgen na het behalen van hun doelstelling weer een terugval, enorm zonde en onnodig. Door een plan te maken voor na de doelstelling kan je dit al makkelijk voorkomen.
Samen een traject aangaan betekent dat je vanuit beide kanten afspraken maakt. Hierdoor heb je een stok achter de deur, elke week krijgt je trainer de resultaten weer te zien en niet op komen dagen op een training is natuurlijk onmogelijk. Door veel structuur wordt het steeds makkelijker om je doel te behalen.
Tot slotte biedt een trainer je onbeperkte kennis. Hierdoor hoef je niet uren te besteden aan het uitzoeken en experimenteren met van alles. Daarnaast is het lastig om feit en fabel te onderscheiden, een trainer kan je altijd alles vragen en dit scheelt je enorm veel tijd en fouten.
“IK KWAM VOOR GEWICHTSVERLIES, MAAR EINDIGDE MET VEEL MEER DAN DAT”
Hoe ziet een Personal Training traject eruit?
De stap om contact op te nemen is vaak het grootst. Het is natuurlijk ook een heel gebeuren en je gaat al gauw een traject aan voor de langere termijn. Wij begrijpen hoe groot deze stap is, om de stap makkelijker te maken geven we je een globaal beeld van de stappen die je bij ons zal doorlopen. Het is moeilijk om tot in detail het uit te leggen, gezien elke doelstelling en persoon weer anders is. Hopelijk geeft dit je een helder beeld van hoe wij te werk gaan:
Kennismakingsgesprek
Uitgebreide intake
Doel stellen vanuit de gewonnen informatie
Test training
Plan opstellen, doornemen en gaandeweg bijwerken
Doel behalen
Controleren op duurzaamheid
Wanneer moet je een Personal Trainer in schakelen?
Ik adviseer zeker niet voor iedereen trainer, soms is hetgeen dat een trainer kan toevoegen niet gelijk aan de kosten. Echter zijn er meer mensen dan je denkt die baat hebben bij een goede trainer. Hieronder vallen vooral doelgroepen die een groot risico lopen wanneer ze zelfstandig aan de gang gaan of groepen die weinig tot geen kennis en motivatie hebben.
Hieronder een rijtje doelgroepen die zeker een trainer moeten overwegen voor ze beginnen met fitness:
✔ Ouderen
✔ Mensen met onderliggende klachten
✔ Mensen met gezondheidsklachten
✔ Mensen die weinig sportervaring hebben
✔ Mensen die revalideren uit een burn-out
✔ Mensen die snel de motivatie verliezen
✔ Mensen die al veel pogingen hebben gedaan
✔ Mensen die meer uit hun training willen halen
✔ Topsporters
✔ Mensen met chronische aandoeningen
Voor alle bovengenoemde kan een trainer van enorme meerwaarde zijn, het scheelt je jaren aan training om op niveau te komen. De resultaten klinken misschien vaag, maar ze zullen het waard zijn. Ik heb mensen van 70+ mogen begeleiden die dingen konden die ze voorheen als onmogelijk zagen. Het is nooit te laat om te beginnen, en ook absoluut nooit te vroeg om te beginnen. Trainers zijn geen wonderdokters, maar fitness op de juiste manier toegepast kan wel een wondermiddel zijn!
“DON’T TRAIN HARD, TRAIN SMART”
Ben jij overtuigd dat een personal trainer je verder kan helpen, neem dan eens een kijkje bij ons aanbod om een programma te kiezen die bij jou past!
Maak een kennismakings- afspraak
Voor jouw eerste afspraak op weg naar een gezondere leefstijl of meer informatie over onze diensten.